Do chleba

Pasta jajeczna

18 czerwca 2015

pasta jajeczna2

Pasta jajeczna to jeden z ulubionych dodatków do chleba w naszej rodzinie. Idealna ze świeżym chlebem. Szybko znika w buziach małych i dużych. W zasadzie każda ilość nie jest zbyt duża. Mi przypomina śniadania w przedszkolu, kiedy to jako malec wsuwało się pajdę z pastą.

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Składniki

  • 5 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka musztardy
  • szczypiorek
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  • Jajka gotujemy na twardo.
  • Obrane jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • Dodajemy muszardę, masło i majonez.
  • Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Posypujemy szczypiorkiem i mieszamy.
http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-jajeczna/

Podziel się z innymi...
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *