Do chleba

Masło ziołowo-czosnkowe

27 lipca 2015

Masło ziołowe to świetny dodatek do wielu potraw. Sprawdzi się ze świeżym chlebem, grzankami czy jako dodatek do ryby.

Masło ziołowo-czosnkowe

Składniki

  • 250 gr miękkiego masła
  • sól
  • 2 ząbki czosnku
  • koperek, szczypior, natka

Sposób przygotowania

  • Masło wkładamy do miseczki.
  • Dodajemy sól, posiekaną zieleninę i przeciśnięty czosnek.
  • Mieszamy widelcem.
  • W zwilżonych dłoniach fomujemy wałeczek lub osełkę.
  • Zawijamy w folię spożywczą i chowamy do lodówki.
http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/maslo-ziolowo-czosnkowe/

Podziel się z innymi...
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *