Rogaliki

Drożdżowe rogaliki s. Anieli

4 lipca 2015
Jump to recipe

rogale3

Zawsze lubiłam wszelkiego rodzaju rogaliki czy ciasteczka. Takie słodkości „na raz”. Jest z nimi trochę pracy, ale zwykle nie tracą świeżości jak zwykłe ciasta i można je zdecydowanie dłużej przechowywać.

Podczas jednej z wizyt u rodziców trafiłam na program Anielska kuchnia, gdzie siostra Aniela gotowała pyszności. Tym razem robiła drożdżowe rogaliki z ciasta topionego. Dla mnie była to nowość, więc postanowiłam szybko sprawdzić, co też z takiego topionego ciasta może wyjść

rogale drożdżowe

A wychodzą z niego naprawdę niesamowite rogaliki, od których ciężko się oderwać.

Ja nadziewam je ulubionymi różanymi powidłami i przechowuję w puszcze na ciastka.

Proponuję zrobić od razu podwójną porcję, bo  znikają błyskawicznie.

rogale2

rogale

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *