Spaghetti z sosem z bazylii i awokado

spagetti z sosem z bazylii i awokado

Makaron lubimy pod każdą postacią-szybki do przygotowania, do tego jakiś sos i mamy danie. Dlatego jak sięgałam po ten przepis wiedziałam, że będzie dobrze. Jak w składzie sosu wyczytałam awokado i tahini, zrobiło się jeszcze ciekawiej.

Pyszne, szybkie danie, które przygotujecie w trakcie gotowania się makaronu. Idealne na letni obiad.

Spagetti z sosem z bazylii i awokado

Spagetti z sosem z bazylii i awokado

Składniki

  • 250 gr makaronu
    Sos
  • 1/2 awokado
  • sok z połówki cytryny
  • 1 łyżeczka tahini
  • 5 listków bazylii
  • szczypta soli
  • łyżka oliwy
  • 2 łyżki wody
    Przybranie
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • garść rukoli
  • 4 listki bazyli
  • 4 łyżeczki startego parmezanu

Sposób przygotowania

  • Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  • Do blendera wrzucamy pokrojone i obrane awokado, tahini, bazylię, oliwę, wodę i skrapiamy sokiem z cytryny.
  • Blendujemy na gładką masę.
  • Makaron wykładamy do miski i mieszamy go z sosem.
  • Rozkładamy na talerze i przybieramy pomidorkami koktajlowymi, posiekaną bazylią, rukolą i startym serem.
http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/spagetti-z-sosem-z-bazylii-i-awokado/

spagetti

Podziel się z innymi...
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Dodaj komentarz

(*) Pole wymagane, Twój email nie będzie publikowany