Dania bezmięsne

Ryż z jabłkami

31 sierpnia 2015
Jump to recipe

ryż z jabłkami

Kolejne danie z dzieciństwa. Klasyk. Pyszny ryż z dodatkiem prażonych jabłek i śmietany. Danie zadowoli każdego zarówno małego jak i dużego.

Polecam szczególnie na ciepłe dni i właśnie teraz, kiedy pojawiają się już nowe, soczyste jabłka.

Sekretem tego dania, jest gotowanie ryżu na mleku. Nie jest to zadanie proste, ale podnosi walory smakowe ryżu.

Jeśli Wam zostanie ryżu i jabłek, wystarczy odgrzać je w żaroodpornym naczyniu i polać ponownie śmietaną i obiad gotowy.

ryż ze śmietaną

Nie warto używać jabłek gotowych, ze słoika. Mi one w ogóle nie smakują i nie wyglądają apetycznie. Robiąc jabłka samemu, decydujemy o ich konsystencji. Niektórzy lubią jabłka w większych kawałkach, inni całkiem uprażone.

Z podanych ilości wyjdą 4 porcje obiadowe.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *